NEW MODEL ARMY: Today Is A Good Day

NEW MODEL ARMY
Today Is A Good Day
Attack Attack

Justin Sullivan on pitänyt vuonna 1980 perustamaansa New Model Armya sitkeästi hengissä, vaikka bändi ei ole missään vaiheessa murtautunut ulos marginaalistaan. Sullivanin toiminnassa voi nähdä samaa punkideaalin sytyttämien viimeisten mohikaanien periksi antamattomuutta kuin Pelle Miljoonan ja Villu Tammen tekemisissä.

New Model Armyn yhdestoista studioalbumi on tarkemmin määrittelemättömässä lajissaan vivahteikas ja dynaaminen rocklevy. Bändin idealistis-yhteiskuntakriittiseen punkrockperustaan on vuosien saatossa sekoittunut muiden muassa niin folkin kuin goottisuudenkin sävyjä, mutta Justin Sullivanin asenne on ollut kaiken aikaa horjumaton. Intohimoa ei puutu myöskään uutuudenkaan paletista.

Taloustaantuman vanavedessä syntynyt ja introllaan Wall Streetin pörssikuohuntaa dokumentoiva Today Is A Good Day -levy synnyttää melko pessimistisen vaikutelman. Albumin nimiraita räjähtää liikkeelle tapporiffillä, josta minkä tahansa metalliyhtyeen sietää olla kateellinen. Autumn väittää kaiken olevan kaunista, koska kaikki on kuolemassa, eikä Peace Is Onlyn viesti ole yhtään lohdullisempi: "Peace is only for the dead and the dying.”
Omalta osaltaan New Model Armyn pienieleistä monipuolisuutta todistaa Queens Of The Stone Agen makuisella groovella kulkeva Mambo Queen Of The Sandstone City.