NEW RADICALS: Maybe You´ve Been Brainwashed Too

NEW RADICALS
Maybe You´ve Been Brainwashed Too
MCA

New Radicals on ison tehtävän edessä. Tai itse asiassa urakan on ottanut itselleen nimen takana piileksivä Gregg Alexander. Hän nimittäin aikoo taistella Don Quijotena suuryritysten ja kulutusyhteiskunnan tuulimyllyjä vastaan. Mittely on alkanut hyvin. Gregg johtaa tällä hetkellä yksi-nolla, sillä albumin hittisingle You Get What You Give on kehottanut MTV:n tiheässä kierrätyksessä nuorisoa ottamaan ohjat käsiinsä. Koska sosiaaliturva on heikko, täytyy mersujen ikkunat hakata rikki.

Gregg sai ensimmäisen sähkökitaransa 12-vuotiaana. Kuudentoista vanhana hän karkasi kotoa, koska ei voinut jehovalaisperheessa toteuttaa itseään. Ensimmäiset levynsä Gregg teki jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta vasta nyt MTV ja kirottu markkinointi on pystynyt nostamaan Greggin taisteluhuudot esiin. Kapina vanhempia ja heidän rajoittuneisuuttaan kohtaan jatkuu menestyksellisesti New Radicalsina. Suurimmat vaikutteensa Michiganissa syntynyt Gregg on imenyt englantilaisesta rockista. Tärkeimmiksi vaikuttajikseen hän onkin nimennyt Pete Townshendin ja Ray Daviesin. Kaiken kukkuraksi Greggin lauluääni muistuttaa useasti nuorta Mick Jaggeria.

Englannin pohjoisen soulin, 60-lukuisen rockin ja popin yhdistelmä tuntuu purevan hyvin. Vaikka New Radicals on iskevimmillään You Get What You Give -hittirallissa, eivät yhtään jää jälkeen svengaava soulpuristus Mother We Just Can’t Get Enough, glam rockiin viettävä I Don’t Wanna Die Anymore, itkuinen balladi Gotta Stay High tai perverssi poprenkutus Technicolor Lover. ersoonallista musiikkia. Gregg Alexander osaa asiansa.