NEWTON FAULKNER: Rebuilt By Humans

NEWTON FAULKNER
Rebuilt By Humans
Sony

Nuori englantilainen kitaristi ja laulaja-lauluntekijä Newton Faulkner uskotteli ensilevynsä olleen robottien käsityötä. Hand Built By Robotsin (2008) pääroolissa oli kuitenkin akustinen kitara, joten mistään elektrosta tai teknosta albumilla ei todellakaan ollut kyse. Vakavan liukastumisen seurauksena ranteeseensa ujutetusta metallilaatasta johtuen Faulknerin kakkosalbumin Rebuilt By Humansin otsikko on huomattavasti osuvampi.

Viisine lyhyine välisoittoineen peräti 18-raitainen Rebuilt By Humans on edeltäjänsä tavoin vahva näyttö Newton Faulknerin muusikkoudesta. Harmi vain, että miehen osaaminen ei ole tuottanut riittävän kestäviä tai koukuttavia biisejä. Faulknerin soitossa on viehättävimmillään John Martynille ominaista folkjazzillista herkkyyttä ja Lipstick Junglen vivahteikkaan moderni sovitus on levyn onnistuneimpia hetkiä.

Tälläkin kertaa voittopuolisesti akustisesti kitaroitua levyään Newton Faulkner maustaa koneilla, ohjelmoinnilla, jousilla ja jopa thereminilla. Lopputuloksesta huokuu silti vahva käsityöläisyyden leima. Rebuilt By Humans on ihmisen tekoa aivan kuin Anssi Kelan ensialbumi.