THE OCEAN: Precambrian

THE OCEAN
Precambrian
Metal Blade

Prekambrikausi, tuo maapallon syntyhistoriaa tarkoittava ajanjakso, oli kaoottinen. Aluksi pallomme pinta oli pelkkää sulaa laavaa ja tulimyrskyjä, kunnes se alkoi hiljalleen jäähtyä ja alkumeri syntyi.

The Ocean piirtää maapallon alkuvaiheista musiikillisen kuvan, jota kestää pitkäsoiton ja minilevyn verran. Levyt on nimetty prekambrikauden ajanjaksojen mukaan. Mielikuvituksen lentäessä voi hyvin kuvitella, miten maapallon pinta on ollut yhtä tulivuorenpurkausta, rauhoittunut, aloittanut uudelleen ja lopulta seestynyt kokonaan.

Precambrian voi aluksi tuntua hieman romanttiselta maalailulta, mutta kyseessä on nimenomaan kuva, eivät tunteet. Täten The Oceanin teos jättää hyvin paljon tilaa maalata musiikin inspiroimana omia mielenmaisemia. Kokonaisuus kuplii, ryöpsähtelee, seestyilee, tyyntyy ja räjähtelee. Sen myötä on helppo uppoutua siihen, miltä on näyttänyt, kun kaaos on vellonut ja alkanut jäsentyä järjestykseksi.

Precambrian tarjoilee niin rauhaa kuin reiluja rosoja. Sitä ei ole siloteltu, koska se olisi ollut vääristelyä. Koruttomuus ja ilmavuus herättävät kohtaamaan purkaukset, jotka näin tuntuvat tavallista riipi­vämmiltä. The Ocean pystyy koskettamaan useammalla tasolla.