THE OVER ATTACKS: Classified As A Lunatic

THE OVER ATTACKS
Classified As A Lunatic
Heat Wave

Brigade-nimellä lupaavan mini-cd:n pari vuotta sitten julkaissut The Over Attacks oli vaarassa suistua sliipattuine punk-imagoineen samaan kastiin Dead By Gunin kanssa. Oikea ulkonäkö tuntui musiikkia tärkeämmältä. Musiikillisesti molemmat ammentavat samasta kattilasta, mutta The Over Attacks selviää esikoisalbumillaan itseään munaamatta.

Pinnalta raapaisten yhtye on geneeristä katupunkia, josta löytyvät kaikki alan kikat ska-viitteistä tarinoihin elämäntavasta punkkarina. Rancid ja The Clash kuuluvat läpi aivokapasiteettia rasittamatta. The Over Attacks tuuttaa kuitenkin vilpittömyydellä ja energialla, joka aitoudeksikin voidaan määritellä.

Parilla Classified As A Lunatic -levyn biisillä ulisee urku eikä bändi muutenkaan jumita vain katupunkin perinnössä, vaan kauhoo tärppejä punkin muistakin alalajeista. Muutama sähäkämpi ralli ja sydämellisimmät jolkotukset auttavat unohtamaan, ettei tässä mitään ikimuistoista olla musiikkihistoriaan kirjoittamassa. Sen verran tyylitaju kestää, ettei törkeimpään apinointiin ole sorruttu.

No Shamen Sampsa Sarparannan käsialaa on albumin viimeinen raita, sekä tekijänsä että lahjansaajan näköinen Stand In League.