PASKA: Women Are From Venus, Men From Anus

PASKA
Women Are From Venus, Men From Anus
Riemu

Ari Peltosen lykkäämän Paskan ura on kokonaisvaltainen taideteos. Laajassa kuvassa Paskan levyt ovat olleet kuin huikean performanssin osasia, joiden kuunteleminen on ollut tarpeetonta ensimmäisen julkaisun jälkeen.

Antisovinistisesti nimetyllä Women Are From Venus, Men From Anusilla Paskan konsepti on ennallaan. Käsillä on raivohulluja purkauksia, joista pitäminen on tuskallista ilman mustaa vyötä masokismissa. Ihmismielen tuotoksissa Paska asettuu samalla kunnioitusta herättävälle lähtöviivalle kuin avantgardein jazz ja modernein taidemusiikki.

Perverssein mielenkiinto Paskan ensialbumilla kohdistuu pahaa-aavistamattomiin lainakappaleisiin, joista Pelle Miljoonan kanssa huudettu I Just Pogo on vasta alkusoittoa. Viimeistään Queenin Bohemian Rhapsodyn ja uskomattomaksi magnum opukseksi tulkitun Mike Oldfieldin Tubular Bellsin kuultua joutuu ihmettelemään, millä selityksillä Paska on saanut kustantajilta oikeudet versioihinsa.

Totaalisena itseilmaisuna Paskan paluu ansaitsee maksimaaliset pisteet, mutta jos musiikkiäänitteeksi ymmärrettävä teos on tarkoitettu nautittavaksi, on pistesaldoa radikaalisti karsittava.