PASSIONWORKS: Blue Play

PASSIONWORKS
Blue Play
Rowan3

Pohjanmaalta helsinkiläistynyt Passionworks on julkaissut jatkoa kolmen vuoden takaiselle Passion Play -debyytilleen. Yhtye ajaa takaa isoa ja dramaattista sointia.

Passionworksin nimeä ei voi väittää sattumaksi, sillä yhyteen lauluista huokuu runsain mitoin intohimoisuutta, vaikka ei välttämättä erityisen lämpimässä asussa. Yhtyeen toinen jäljellä oleva perustajajäsen Harry (Harriet) Hägglund kun on pikemminkin osaava kuin sydämellinen laulusolisti. Kuvaan kuuluu myös, että Blue Playn kappaleet kasvavat mieluummin elämää suurempiin mittoihin kuin tyytyvät vaatimattomuuteen.

Blue Play -levyn biiseissä on jykevä poljento ja bändin otteissa on atakkia lähes hyökkäävyyteen saakka. Heti avausraidasta Sunny Day lähtien vaikutelma on kuin kuuntelisi goottirockia ilman pakonomaista tummuutta tai synkkyyttä. Albumin keveimpiä hetkiä on Flyingin Muse-vaikutteisesti klassissävyinen ja lähes pitsisen hauras pianointro.

Blue Play on professionaalinen levy, jolla Passionworks soi paikoitellen kuin reippauteen ja energisyyteen ”sortunut” Kemopetrol.