PETRI KAUTTO: Friendly Stranger

PETRI KAUTTO
Friendly Stranger
Jupiter

Kitaristi ja lauluntekijä Petri Kautto kertoo kakkosalbumillaan uivansa vastavirtaan. Jos virralla tarkoitetaan perinteistä suomirockia, kajalpitoista poseerausgenreä tai minkä tahansa raskausasteen metallia, niin vahvassa muusikkoudes­saan levy myös lunastaa Swimmin’ Against The Streamin lupauksen.

Friendly Stranger -levy täyttyy suhteellisen vakavasta musisoinnista. Petri Kautto ja ystävänsä eivät missään vaiheessa roiski tai varsinaisesti irrottele, vaan kappaleet pidetään hallitun korrekteina. Albumi on ennen kaikkea kohteliasta pop- ja rockmusiikkia ajoittain jatsahtavastakin näkökulmasta toteutettuna.

Changin’ soi sähköpianon pehmentämänä popjazzina kuin Steely Danistä vaikuttuneena. Tekstistä erottuvat “it slips away” –sanat kuvastavat jossain määrin myös itse kappaletta. As It Is (And Nuthin’ Else) on vitivalkoisilla funksävyillä viimeisteltyä kevytrockia. Easy Ridella Kautto kitaroi hieman särmikkäämmin, mutta itse biisi on laimea kuin The Doobie Brothers. She Believes In A Dreamillä tapaillaan reggaeta Policen jäljillä.

Friendly Stranger kielii kiistattomasta osaamisesta, mutta innostavaa intohimoa siltä ei juurikaan kuule.