PETULA CLARK: Downtown – The Pye Anthology

PETULA CLARK
Downtown - The Pye Anthology
Sequel

Kuin tilauksesta "Swinging Londonin" tunnariksi vuonna 1964 putkahtanut Downtown antaa Petula Clarkista hieman vääristyneen kuvan. Ennen tuota jättihittiä pitkän linjan laulajatar oli tulkinnut lähinnä mannereurooppalaisia iskelmiä, mutta Downtownin imussa häneltä sujuivat myös sellaiset Britannian ajan henkeen schlagereita paremmin istuvat palat kuin I Know A Place ja A Sign Of The Times. Clarkin hovisäveltäjän Tony Hatchin laulut sovitettiin isolle orkesterille eikä niiden soundi ollut vieras poppareiden vanhemmillekaan.
Cover-osasto paljastaa "Petin" hyväksi tulkitsijaksi, joka liikkui kuin kala vedessä niin oman aikansa lainamateriaalin (mm. We Can Work It Out, Games People Play) kuin vaikkapa venäläisikivihreiden (You Can´t Keep Me From Loving You) parissa. Omillaan hän oli myös dramaattisissa lauluissa, joita tuplalla edustavat mm. upeat There Goes My Love, There Goes My Life ja Conversations In The Wind, mutta yhtä lailla hänelle istuivat suoran iskelmälliset My Love ja Happy Heart.
Rockin kanssa Petula Clarkilla ei ollut paljon tekemistä, mutta Downtown piirtää kuvan monipuolisesta ja lahjakkaasta laulajasta, jonka parhaissa tulkinnoissa on viehätysvoimaa yli tyylilajien ja vuosikymmenten.