PRETENDERS: Loose Screw

PRETENDERS
Loose Screw
Eagle

Viidenkympin rajapyykin ylittänyt Chrissie Hynde on edelleen voimissaan. Naisen haastatteluja on yhä ilo lukea, sillä "no bullshit" -asenne ei ole vuosien varrella karissut. Olisipa Hynde vain pystynyt samaan intensiteettiin musiikissaan läpi vuosien.

Yhtyeen historiasta löytyy kaksi täysiveristä klassikkoa, 80-luvun alussa ilmestyneet Pretenders ja Pretenders II. Niitä seurannut Learning To Crawl on myös loistolevy ja Get Closellakin on hetkensä. Packedin pohjanoteerauksen jälkeen Pretenders ei ole onnistunut nousemaan loistonsa päiviin, vaikka suunta onkin ollut koko ajan parempaan päin. Iso ansio kuuluu nykyiselle kitaristille Adam Seymourille, josta on hiljalleen kasvamassa sellainen kitaristi, jota Hynde on huutanut vierelleen kahdella ensimmäisellä levyllä soittaneesta James Honeyman-Scottista lähtien.

Seymour istuu Pretendersiin koko ajan paremmin. Yhdessä Hynden kanssa sävelletyt laulut lähestyvät yhtyeen klassista sointia ja miehen soolot Lie To Mella ja Fools Must Diella ovat niin puhdasta Honeyman-Scottia, että niskakarvat nousevat pystyyn. Loose Screw'n kantavin voima on kuitenkin Chrissien ääni. Kappaleiden epätasaisuutta ei aina edes huomaa, niin korvia hivelevä laulajan soundi yhä on, oli kyseessä sitten Timen reggaepoljento, The Losingin soul tai Lie To Men rock.

Aikoinaan listasinglejä yhtenään tehtailleella Pretendersilla ei ole ollut hittiä sitten rasittavan I´ll Stand By Youn. Tilanne tuskin muuttuu nytkään, radio- ja televisiokanavien tiukasti formatoitujen, nuoruutta kumartavien kertakäyttösisältöjen takia. Sääli, sillä edellisenkin hitin takaa löytyneen Steinberg /Kelly-tiimin kanssa tehty Nothing Breaks Like A Heart on oiva single, kuin hifimpi versio The Wailersista soittamassa The Impressionsia. Erityisen hienolta kuulostaa myös You Know Who Your Friends Are, jonka kepeästi soljuva melodia purkautuu upeaan kertosäkeeseen Hynden laulaessa kuin enkeli.