PRIVATE LINE: Dead Decade

PRIVATE LINE
Dead Decade
King Foo Records

Private Line esitteli kolmatta albumiaan poseeraamalla sen nimikappaleen musiikkivideossa Greenpeacen kansikuvapoikina. Bändin halukkuus tulla huomatuksi Rise Againstin kotimaisena vastineena ei sentään käy ilmi levyltä. Myös tunkkaisesta rockmetallista pysytellään kaukana, vaikka Sammy Aaltosen lauluääni kestäisi raskauttavammankin lähestymistavan biiseihin.

Synkät teemat pulpahtelevat viiden vuoden tauon jälkeen ilmestyvän Dead Decaden pintaan, mutta mikäli Private Line on yrittänyt karistaa musiikistaan kaiken hyväntuulisuuden, on se luojan kiitos epäonnistunut tehtävässään surkeasti. Kun levyllä päästään isojen, tarttuvien kertosäkeiden pariin, bändi tekee sen minkä parhaiten osaa. Black Swan, Heroes ja Live, Learn and Grow Apart ovat röyhkeää, kliseistä ja optimoitua rockia, johon on helppo eläytyä joka solullaan, jos sellaiseen taipumusta löytyy.

Rockin suhteen sekä kadut että stadionit kattavan kiintymyksensä lisäksi Private Line on ilmeisen innostunut myös Beirutin kaltaisesta etnoindiestä. Siitä on Dead Decadelle kantautunut pari hyvin irrallisen kuuloista introa ja väliosaa.