RAAPPANA: Maapallo

RAAPPANA
Maapallo
Ylivoima

Lahtelainen reggae-mies Janne ”Raappana” Pöyhönen edustaa vahvasti arvolatautunutta muutoksen tuulta. Järkähtämätöntä rippikouluhenkistä oikeamielisyyttä, joka ei epäröi kommentoida aikamme fariseusten ja eksyneiden tietämättömyyttä.

Pohjavire navigoi uskon, toivon ja rakkauden tiellä: elämälle kiitosta, perhesuhteet kunniaan, pyörä alle ja rasismi kuriin. Välillä argumentointi on löperöä, kuten armeijaa parjaavassa Huolia, murheita, harmeja -kappaleessa. Enimmäkseen lyriikka toimii hyvin osana musiikkia.  

Pöyhösen maailmaan johdatteleva Maapallo, parisuhdetilitys Karu totuus ja Stepan fiittaama Aikaisin heräämistä edustavat levyn parasta antia. Viimeksi mainittu, oikealla jalalla nousemisen anthem, on aurinkoisin kappale, jonka tämän lumivalkoisen paperin edessä muistan. 
Maapallon soundit ovat maailmanluokkaa. Rytmit yhdistelevät luontevasti luomu- ja kone-elementtejä. Lisukkeiden ja nyanssien tasapaino hivelee korvia. Tuottaja Tommi Tikkasen ohella vastuuta kantaa muitakin Sound Explosion -miehiä, muun muassa kitaristi Seppo Salmi ja saksofonisti Antti Kana. 

Levy ei yllätä, mutta paranee jokaisella kuuntelulla.