REHTORIT: Hiljaa!

REHTORIT
Hiljaa!
Hiljaiset levyt

Rehtorit palaa antamaan tukiopetusta punkpitoisesta voimapopista kiinnostuneille. Seitsemän vuoden takaisella ensialbumillaan Millionääri kielioppi ei vielä ollut kunnolla Ne Luumäkien jäljiltä syntyneen bändin hallussa, mutta Hiljaa! on komentona sitäkin selvempää suomea. Rehtori Hekon johtama ryhmä on löytänyt soittoonsa uuden vaihteen ja Boys-Pojat-Ramones-Ne Luumäet -akselilla irtoaa reipasotteisen melodista ja jo nostalgiseksi luokiteltavaa tykitystä.

Perjantain ja maanantain välinen yö palauttaa mieleen Boysin Brickfield Nightsin, mutta ramalamadingdonginen Liekehtivät pulisongit liippaa Flaming Sideburns -tribuuttina jo tämän päivän trendejä. Naurettavaa? on utopistisine teksteineen Rehtorien näkemys arkipäivän Imaginesta. Kukaan ei lyö enää ketään turpaan, eikä mikään pilaa enää ilmaa. Ihmiset ovat eläimiä antaa ihmissuhdeopetusta rautalangasta vääntämällä. Lähimmäistä ei saa kiusata, koska ihmiset ovat eläimiä eikä eläimiä saa kiusata. Levyn ramonesimman raidan Maailman huonoin TV soisi tarkoittavan sitä törkyisen aivotonta ideaalia, joka on tekemässä suomalaisesta televisiosta digiajan sontaluukkua.

Soiton osalta Hiljaa! pelaa mukavan ronskisti, mutta kuraattori Kurjen siisti ja totisimmillaan joremarjarantaisiin mittoihin yltävä laulu ei istu kaikkein optimaalisimmin muun bändin rempseyteen. Ja vaikka Rehtorien oppitunti venähtääkin hieman pitkäksi, niin Hiljaa! raikaa jopa tapauksessa kuin ajoilta, jolloin koululaitoksen lopputuotteena syntyi älyllisempiä olentoja kuin Haluatko miljonääriksi -kilpailijat keskimäärin.