THE RESISTANCE: Scars

THE RESISTANCE
Scars Edel
Edel

Varhainen Entombed- ja Dismember-tyylinen Tukholma-soundi rysähtää yhteen thrashimmän soundin kanssa hardcore-vauhdilla ja raa’alla voimalla. Kun se kaikki roimitaan deathmetallisilla riffeillä ja alavireessä, alkaa The Resistancen resepti olla koossa.

1990-luvun In Flamesin tyylinen Göteborgissa muhinut soundi, jota olisi voinut olettaa olevan mukana enemmän, puuttuu lähes kokonaan. Imperfected on In Flamesin Whoracleen (1997) kallellaan, mutta enempää The Resistance ei Göteborg-melodiaa tapaile, sillä tällä levyllä kaivetaan kallonpalasia ja matoja siitä maasta, johon Tukholma-soundinen deathmetalli on haudattu.

In Flamesin jättänyt Jesper Ström-blad kuvaa huhtikuun Soundissa The Resistancen sointia silloittelemattomaksi, ja sitä se tosiaan on. Rosoisuutta ovat vaalimassa myös entinen In Flames -kitaristi Glenn Ljungström ja entinen The Haunted -laulaja Marco Aro.

Pelkkä soundi ja tyyli ei tietenkään riitä, vaikka se vanhaa death-fania hiveleekin. The Resistance ei kuitenkaan tyydy pelkästään toistamaan menneisyyttä, vaan se puhaltaa biiseihinsä äreyttä, koukkuja ja tuoreutta, joita on hankala väistää, jos Ruotsi-death on joskus puraissut.