RHAPSODY OF FIRE: Triumph Of Agony

RHAPSODY OF FIRE
Triumph Of Agony
SPV

Tekijänoikeus- ja tavaramerkkiepäselvyydet ovat pakottaneet Rhapsodyn muuttamaan nimensä, mutta tämä ei ole bändiä juuri surettanut. Yhtye on katsonut, että nyt se on uuden alun edessä ja näkee tilanteensa pikemminkin voimavarana.

Yhtyeen säveltäjä Luca Turilli tunnetaan tavattoman tuotteliaana miehenä, mutta viime aikoina häneltä on syntynyt materiaalia lähes tulvimalla. Aiemmin tänä vuonna ilmestyi jo yksi soololevy ja nyt mies jatkaa pääyhtyeensä kanssa Dark Secret -tarinaansa. Uutuudellaan ROF tarjoaa massiivisen metallipaketin, jonka vivahteiden kirjo on äärettömän laaja. Perinteinen voimametalli jää sivurooliin, kun klassisen ja eritoten barokkimusiikin sävyt ryydittävät mahtipontistakin mahtipontisempien sävellysten esiinmarssia. Juuri klassisen musiikin leimalliset piirteet tekevät Triumph Of Agonysta huikean levyn, joka kulminoituu yli 16-minuuttiseen viisiosaiseen kappaleeseen The Mystic Prophecy Of The Demon Knight.

Levy ei kuitenkaan ole ongelmaton. Yhtyeen runsaudensarvi pursuilee jo liiankin kanssa, eikä ryhmä pysty yhdessä käsittelemään kaikkea Turillin suoltamaa informaatiota. Pienempinä palasina yhtye ehkä saavuttaisi tätä hallitumpia kokonaisuuksia. Mutta mihin Turilli sitten tunkisi sen kaiken ylijäämämateriaalin?