THE RMS: From Below

THE RMS
From Below
Edel

The RMS saavutti varmasti paljon uutta yleisöä kiertäessään Suomea viime vuoden puolella yhdessä Sentencedin kanssa. Oliko tästä enemmän haittaa kuin hyötyä, jää nähtäväksi. Ainakin Nosturissa esiintyi nimittäin vielä omaa identiteettiään etsinyt ryhmä, jonka innokas esiintyminen ei riittänyt pelastamaan kappaleissa esiintyviä puutteita. Keskeneräisyys vaivaa myös yhtyeen debyyttialbumia From Below.

Yhtyeen vahvin lenkki on vokalisti Mikko Hyttinen, jonka suoritus osoittaa miehestä löytyvän lahjoja ja resursseja olla varteenotettava tekijä tulevaisuudessa, vaikka pientä miinusta tuleekin ääntämisestä. Myös soittotaitoja löytyy, mutta sävellykset ja sovitukset jättävät toivomisen varaa. Ehkä enemmän epävarmuudesta kuin näkemyksen puutteesta kielii se, että kappaleet on ängetty täyteen eri elementtejä "kaikille jotain"-periaatteella.

The RMS:n olisi kannattanut kypsytellä melodista ja koskettimilla sävytettyä perusheviään vielä vuoden-pari, sillä tällaisenaan yhtye jää auttamatta alan mestareiden varjoon. Lattea tuotanto ei myöskään paranna asiaa. Kaikki toivo ei ole kuitenkaan vielä menetetty yhtyeen malttaessa jättää ilmaa sävellyksiin ja sovituksiin, kuten State=Depression, You sekä levyn päättävä VI osoittavat.