ROYALS: Live

ROYALS
Live
Universal

Yhteisarvio:
Spring 76 ☆☆☆
Out ☆☆☆☆
Live ☆☆☆☆


Suomalaisen rockin leikkauspisteisiin osuneen voimatrion musisointi on kaoottisen kiehtovaa. Ganesista vapautunut Albert Järvinen jalostaa bluesin ja boogien riffejä ja soolojaan täysin erilaisiin tyylisuuntiin. Pepen Paradisessa soittanut Pave Maijanen tuo laulajana ja basistina mukaan soulia ja pop-uteliaisuutta. Rumpali Ippe Kätkä luo ulottuvuuksia vaistomaiseen improvisointiin, progeen ja jatsiin. Mukana on jopa varhainen suomireggae. Jim Pembroken lyriikat täydentävät filosofisempaa progelaitaa.

Viileästi kaikuva Spring 76 ei ankkuroi bändiä kunnolla. Eheimmät omat kipaleet High ja Everything’s Alright kantavat, mutta coverit Dancing In The Street ja Badge ovat persoonattomia. Hoochie Coochie Man on tahmean hidas kitarapelkistys. mutta instrumentaalit Night Funk ja Rock Me jamittavat makeammin. Out-levy on jämptimpi, myös kokeiluissaan. Heti Kings Of Power -aloitus kulkee ronskilla vaihteella, ja hartaammat slovarit Just My Situation ja About Not Worth Writing Home About tiivistävät loppupuolen.

Live on eloisa yhdistelmä rujoutta ja taidokkuutta. Mikko Rintasella (kbds) vahvistettu Royals haukkailee uskaliaasti suurta palaa jopa James Brownin ja Jimin kakuista. Coverkimaran jälkeen alkavat pitkät kitara- ja syntsajamit Rock Me ja Amboy Dukesin No Holds Barred, joissa bändin kemia toimii ja virtaa oudon luontevasti. Loppurieha jättää tutun kaihon, olisipa tämän saanut todistaa paikan päällä.