RUGER HAUER: Se syvenee syksyllä

RUGER HAUER
Se syvenee syksyllä
Monsp Records

Onko tämä jo patologista? Jälleen uusi projekti, jossa vaikuttaa Pyhimys. Tuotannosta vastaa tällä kertaa Huge L ja trion kaksi muuta solistia ovat Paperi T ja Tommishock.

Ottaen huomioon sekä Pyhin että Hugen ulosannin volyymin, taso on tällä hetkellä häkellyttävän kova. Tämä on parasta Hugea hetkeen. Pyhin jutuista Teflon Brothersin uusin oli kotimaisen räpin saralla vuoden ykkönen. Ruger Hauer ei sille paljoa häviä. Ehkä menee jopa ajan myötä hiukan ohi.
Pelle Époque on järkyttävän kova aloitus. Kaksi seuraavaakin ovat karismaattista menoa. Pettävä annostus on kanyemaisine funkpoljentoineen ja sinne päin heitettyine kertseineen sekä epätasaisine säkeineen lievä notkahdus. Jokaiselle jotain pelastaa ja rokkaava Täällä kelpaisi melkein suomirock-klassikoksi. Sekä musiikissa että lyriikassa on havaittavissa Asan kaikuja.

Huomioita kävelystä veden päällä sopisi sille Ceebrolistics-levylle, jota ei koskaan tullut. Vampyyrissa tausta ja lyriikat vahvistavat toisiaan aivan poikkeuksellisella tavalla. Tämä on ehkä levyn vahvin veto: ”Helsinki imee musta illan viimeisen drinkin.” Missä on von Helsing?