THE SAFETY FIRE: Grind The Ocean

THE SAFETY FIRE
Grind The Ocean
Inside Out

Kuten monen muunkin rockin alalajin kohdalla, toimii Atlantin valtameri suurena jakolinjana myös mathcoren soundissa. Kierteisille riffeille, epätavallisille tahtilajeille ja uteliaan kokeelliselle asenteelle pohjaavan metallin tekijät asettuvat musiikkinsa teossa Ison Veden eri puolilla selvästi eri asentoon. Ärhäkkä The Dillinger Escape Plan on malliesimerkki USA:n miehekkäästä otteesta, ketterämpi The Battles puolestaan voi tulla vain Euroopasta, ja vielä tarkemmin Britanniasta.

Vielä viitisen vuotta sitten näytti siltä, että Sikth oli matkalla lajityypin korkeimmalle huipulle, mutta watfordilaisyhtye ehti hajota kiitoradalle. Paluusta hiljan vihjailleen Sikthin jättämää valtatyhjiötä täyttämään nousseista yhtyeistä parhaat kortit vaikuttaa keränneen lontoolainen The Safety Fire.

Vuonna 2006 perustetun viisikon ilmaisu pohjaa Meshuggahilta omaksutulle nykivän jyräämisen mallille, mutta tekemisestä löytyy silti sitä kepeyttä ja harmonista raikkautta, joka tekee juuri brittien matikkametallista niin monitahoista ja eloisaa. Komean debyyttialbumin sankareiksi nousevat mailamiehet Derya Nagle ja Joaquin Ardiles, jotka liittävät Grind The Oceanilla tekemänsä työn myötä The Safety Firen vahvasti kotimaansa kahden kitaran voimaan luottavien bändien kunniakkaaseen jatkumoon.