SCRITTI POLITTI: Anomie & Bonhomie

SCRITTI POLITTI
Anomie & Bonhomie
Virgin

The Sweetest Girl -hitillä vuonna 1982 esiin tullutta Scritti Polittia eli Green Gartsidea ei voi syyttää ainakaan liiasta ahkeruudesta. Anomie & Bonhomie on kaikkiaan neljäs Scritti Politti -albumi ja ensimmäinen sitten vuonna 1988 ilmestyneen Provisionin. Viimeiset kymmenen vuotta Gartside väittää levänneensä heittelemällä tikkaa ja kuuntelemalla hip hop -levyjä.
Provision oli viimeistä ääntään myöten hiottuna popfunkina ja hillityssä tanssittavuudessaan likimain täydellinen levy ja samaan Scritti Politti tähtää myös Anomie & Bonhomiella. Albumien välimatka tuntuukin pikemminkin parilta vuodelta kuin reilulta vuosikymmeneltä.
Yhä äärimmäisen pehmeästi laulavaGartside keskittyy luomaan monin paikoin rapillakin höystettyä tanssimusiikkia, jossa perinteisestä poptajusta nouseva melodisuus on kunniapaikalla. Rapin lisäksi Anomie & Bonhomielta tapaa First Goodbyen herkkää espanjalaisittain soivaa akustista kitaraa, virtaviivaista funkia ja Mystic Handymanin reggaeta. Levyn helmiin lukeutuva Born To Be on "oikeilla" soittimilla toteutettu yksinkertaisen kaunis laulu. Viimeistään päätösballadi Brushed With Oil, Dusted With Powder todistaa akustisine kitaroineen ja jousineen Scritti Polittin sovituksellisesta huolellisuudesta.