SEAMUS: Always/Never

SEAMUS
Always/Never
Yume

Kymmenvuotiaaksi varttunut Seamus on bändi, jonka olemassaoloa ei huomaa muulloin kuin yhtyeen julkaistessa tuoretta tuotantoaan. Kahden sisaruksen, heidän aviopuolisoidensa ja kahden perhepiirin ulkopuolisen ystävän muodostama kuusikko on Always/Never -albumin ansiosta pitkästä aikaa ajankohtainen. Sydney 5 Milesille (2006) ja Million Ways To Fuck Upille (2009) seuraa tekevä levy on samalla Seamusin toistaiseksi linjakkain työ.

Always/Neverillä Seamus tekee tyylilleen uskollisesti vakavaa, mutta ei vakavamielistä popmusiikkia. Bändin pieteettinen työskentely palauttaa jostain syystä mieleen Aino Roivaisen ja Mikko Karmilan muinoin perustaman Moonin – sittemmin Moon Cakesin.

Let It All Go polkaisee albumin käyntiin yllättävästi Joy Divisionin sukuisella introlla. Miellyttävästi rullaava ja vastustamattoman lennokkaan kertosäkeen kiidättämä biisi on ilmetty pophitti. Leaning Tree on yhtä lailla, vaikkakin rumpalin värikkään työskentelyn vuoksi eri tavalla, vaikuttava esitys. Honey, We’re Way Too Northilla yhtye vaihtaa päätössäkeistön laulukieleksi suomen. Rytmiryhmä kunnostautuu Wish It Would Rainin pitkässä outrossa.