SEAMUS: Million Ways To Fuck Up

SEAMUS
Million Ways To Fuck Up
Elements Music

Sydney 5 Milesilla (2006) lupaavasti debytoinut Poor Seamus on tänään pelkkä Seamus. Itseironisesti nimetyllä levyllä kuusikko on saanut rivinsä kuntoon eikä mokaamisesta ole tietoakaan.

Pääosin kitaristi Jussi Suomisen ja lauluosuuksista vastaavien vaimonsa Anna ja sisarensa Anni Suomisen kirjoittamaa vahvaa ja sovituksellisesti suhteellisen vivahteikastakin popmusiikkia soittava Seamus on sympaattinen kuin eräs hieman vanhempi Suomisen perhe. Million Ways To Fuck Upilla yhtye pyrkii toimimaan melodisten sävellysten asettamilla ehdoilla.

Satunnaisesta rockaavuudestaan huolimatta Seamus ei tunkeile eikä kiilaa biisiensä edelle. Kaikesta ja etenkin It’s Happening Nowsta välittyy Kemopetrolille ominainen huolellisuus ja tarkkaavaisuus. You’re A Riot saattaa hiukan ärhennellä, mutta todelliseen mellakointiin Seamus ei soitossaan hairahdu.

Albumin ainoaksi varsinaiseksi ongelmaksi osoittautuvat biisien sinänsä kauniit lauluosuudet. Persoonallisempi ja jollain tasolla hieman räväkämpi ote olisi voinut mahdollistaa kappaleiden tunnistamisen vain ja ainoastaan Seamusin tekemiksi.