The Selecterin notkeat rytmit puhuttelevat vielä vuosikymmenten jälkeenkin – Daylight on nimensä mukaisesti valoisa levy

The Selecter
Daylight
DMF

The Selecter oli The Specialsin, The Beatin ja Madnessin rinnalla brittiläisen ska-buumin johtavia yhtyeitä. Kun bändin tekemisiä ei ole tullut seurattua sitten kakkosalbuminsa Celebrate The Bulletin (1981), niin jälleenkuuleminen tarjoaa odottamattoman yllätyksen. Alkuperäisten laulusolistien Pauline Blackin ja Arthur Hendricksonin vetämä The Selecter soi tänään lähes yhtä tuoreena ja innostavan pirteänä kuin debyytillään Too Much Pressure (1980).

Daylightilla The Selecter pysyy uskollisena tavalleen sisällyttää lauluihinsa sekä ihmissuhteita että napakkaa yhteiskuntakritiikkiä. Rasismin, seksismin ja taloudellisen epäkohtien kaltaiset ikiaikaiset teemat ovat tosin saaneet uutuuksina rinnalleen internetiksi ja sosiaaliseksi mediaksi naamioituneita ilmestyskirjan petoja.

Kolmatta elämäänsä elävä The Selecter sulauttaa Daylightin parhaimpina hetkinä notkeat ska- ja reggaerytminsä hienosti toimivaan puhtaan popiseen melodisuuteen. Ankean vuodenajan keskelle auringonpaisteen tuova 3 Reasons on tässä suhteessa levyn välittömin hitti. Things Fall Apart on nimestään huolimatta hengeltään myönteinen ja tukea antava laulu ja sellaisena täydessä sopusoinnussa Daylightin soitannollisen valoisuuden kanssa.