SHAVA: Betoninen kotimaani

SHAVA
Betoninen kotimaani
Sibelius Academy Department Of Folk Music

Ympyrätalon S-Marketissa ostosten tekeminen voi olla hyvinkin tuskainen kokemus. Siellä kuulee välillä sellaisia iskelmälyriikan helmiä, että myötähäpeä aiheuttaa fyysistä pahoinvointia. Olo on kuin TV2:n lauantai-illan kotimaista viihdetarjontaa katsoessa. Tämä tulee usein mieleen, kun kuulee jonkun hyvän poppiksen kielellä, jota ei ymmärrä, vaikkapa arabiaksi. Ymmärtämättömyys voi olla siunaus.

Bhangra on musiikkina todella toimivaa enkä osaa hindiä, joten lyyrisestä sisällöstä ei tarvitse välittää. Biitti potkii, muulla ei ole väliä. Shava vei minulta tietämättömyyden suojan. Bändin levyllä on joitain musiikillisesti toimivia biisejä. Niistä vain Päälliköt on voittamattomii on sanoitukseltaan toimivalla tavalla pöljä. Hienoja instrumentaalikohtia löytyy todella monesta biisistä, mutta sitten joku alkaa laulaa rakkaudesta ja homma hajoaa käsiin. 

Shava teki virheen tehdessään täyspitkän levyn. Tämä orkesteri on kuin luotu YouTube-viraalihitiksi. Katsokaa vaikka Rakkaus on makiaa -video, jossa yhdistyvät Bollywood ja tanhuaminen. Tai kunnioitettavan määrän hittejä saanut Matti & Teppo -versiointi Kaiken takana on nainen. Hauskoja molemmat, mutta ei tätä voi kotona kuunnella levyllisen vertaa.