SILENT SCREAM: In The Cinema

SILENT SCREAM
In The Cinema
Stupido Records

Traagisten vaiheiden jälkeen Varjo pisti mustat meikkinsä pussiin vuonna 2009. Edellisen varjoista kolmikko Lautala, Pallasoja ja Laine ponnistaa nyt nimellä Silent Scream. Postpunk ja gootti määrittävät edelleen musiikkia, mutta laulanta on muuttunut kotimaisesta englantiin. Viisas veto varmasti sinänsä, sillä vaikka kotoisilla markkinoilla ei kilpailijoita liudaksi asti olekaan, niin eipä taida olla kuluttajiakaan.

Levy-yhtiön tiedote tietää kertoa inspiraation levylle löytyneen kauhuelokuvien klassikoista. Osviittaa lausunnon paikkansa pitävyydelle voi toki haistella jo yhtyeen nimestä sekä debyytin tittelistä. Eikä väittämä jää pelkäksi sanahelinäksi. Silent Scream on kyennyt esikoiselleen vangitsemaan painajaismaisia tunnelmia ja melodioita.

In The Cineman kauhu on miellyttävää ja turvallista, joskin paikoin ahdistavaa, mutta ei hetkeäkään epämiellyttävää. Hulluuden syövereihin ja muutaman päivän mittaisen ryyppyputken aiheuttamiin liskodisko-painajaisiin ei syöksytä. Tämä on kaunis sound­track syksyn pimenevien iltojen kaamokseen.