SINERGY: To Hell And Back

SINERGY
To Hell And Back
Nuclear Blast

Linjakkaampi, ilkeämpi, varmempi ja tarkoitushakuisempi. Kun To Hell And Backiä verrataan Sinergyn esikoiseen Beware The Heavensiin, voisi tuota listaa jatkaa pitkään ja hartaasti. To Hell And Backillä Sinergy löytää sielunsa.
Hurjimmat tuntemukset Sinergyn kakkoskiekkoa kuunnellessa liittyvät lisääntyneseen power metal -kosketukseen. Kun esikoisella oli vielä sivuprojektin ja kokeilun meininkiä, lyö To Hell And Back tilit selviksi: power metal ja perinnemetallivaikutteet soivat niin vahvoina, että bändi kuulostaa paikoittain vahvan 80-lukuiselta.
Tuo vuosikymmen pelkästään pukee Sinergyä. Midnight Madnessillä rapataan stonemaisia kitarajuttuja, mikä ei tietysti soittajat huomioituna ole ihme. Lead Us To Warilla viehättävät Marco Hietalan taustalaulut ja Return To The Fourth Worldillä Kimberly intoutuu esittämään tulkinnan aiheesta Dave Mustaine. Wake Up In Hellin kerto on kerrassaan hervottoman tarttuva, eikä Doro-mielikuvilta pysty suojautumaan vaikka yrittäisi.
Kakkosellaan Sinergy löysi kiinnipitämisen arvoisen viisastenkiven. Vähän uutta, riittävästi vanhaa ja pysyvä kokoonpano, joka tuottaa uusia ideoita. Blondie-cover Hanging On The Telephone on tosin vain keino tienata lisäminuutteja aikalaskuriin.