SKUNK ANANSIE: Anarchytecture

SKUNK ANANSIE
Anarchytecture
Ear

En tiedä, saako tätä myöntää ääneen, mutta minulla ei ollut aavistustakaan, että Skunk Anansie on tehnyt jotain originaalia 1990-luvun jälkeen. Nyt pääsin – tai jouduin – tutustumaan bändin jo kolmanteen (!) tuotokseen 2010-luvulta. En tiedä, halusinko.

Tämän vuosikymmenen Skunk Anansie on kuulijasta riippuen joko kivasti retro tai nolosti korni elektrorockpumppu. Minä taivun jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Levyn kiteyttää hyvin sinkkulohkaisuksikin valittu aloitusbiisi Love Someone Else. Jos se iskee, niin iskevät kai sitä seuraavatkin kipaleet. Itseäni yksinkertainen mutta tarttuva renkutus vain ärsyttää, etenkin kun Skinin ääni ja kyvyt ja kaikki tämän upean naisen potentiaalinen raivo ja sielu vain valuvat hukkaan tällaisessa kasaritanssituksessa.

On kuitenkin ihan mahdollista, että jollekin hipsteristi ironiselle musadiggarille syntikkasaundit ja vetävät, simppelit sävelkulut ovat juuri sitä mitä nykymusiikki tarvitsee.

Koetan lohduttaa itseäni sillä, että eipä räjähtävä Stoosh (1996) siitä laimene, että nykypäivänä bändi tuottaa jotain turhanpäiväistä elektropuuroa. Vaan jotenkin mieleen hiipii silti ajatus, että tätä levyä ei olisi tarvinnut tehdä.