SLEEPY SLEEPERS: Vain elämää – Only Rock’n’Roll

SLEEPY SLEEPERS
Vain elämää - Only Rock'n'roll
Johanna

Neljän ensimmäisen levyn ajan vuosina 1975-78 Sleepy Sleepers oli teinipojalle kova juttu ja todellinen anarkian edustaja. Sitten piti jo vähän häpeillä, että on tullut diggailtua moisesta junttibändistä, kun Pelle Miljoonan porukka oli kaikkein kovin. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun Pelle ja Tumppi vierailevat tällä levyllä Leevi & Leavingsin Itkisitkö onnesta -coverilla.

Sleepy Sleepersin paluulevy ties kuinka pitkän tauon jälkeen ei ole siitä huolimatta kaksinen tekele. Miksi ihmeessä sekaan on täytynyt tunkea Sleepyille aivan sopimattomia ja turhanpäiväisiä covereita kuten edellä mainittu ja Ratsian Lontoon skidit? Ei sillä, että omatkaan kovin kummoisia vetoja olisivat. Ne on tehty juosten kusten näennäistä ajankohtaista satiiria tavoitellen. Vain elämää –ohjelman parodiointi, Putinin pilkka, viinanjuonti tai päivän poliitikkojen puheiden sämplet ovat kaukana siitä hulluudesta, johon yhtye kulta-aikoinaan ylti.

Bändikin soittaa liian muusikkomaisesti tasapäisellä muovisoundilla vailla rockin hiventäkään.

Saken ja Madon laulusuoritukset ovat levyn parasta antia. Niiden väärentämätöntä oikeaa vääryyttä ei pysty kopioimaan. Olisivat Sleepyt joutaneet tekemään ja ansainneet paremman paluun.