SNOW PATROL: Eyes Open

SNOW PATROL
Eyes Open
Fiction

Myönnän pitäväni parista Snow Patrolin neljännen albumin biisistä todella paljon. You’re All I Have -single esittelee yhtyeen komeasti pauhaavan popsoundin pää pystyssä ja euforian vallassa nyrkkiä ilmaan iskien. Set The Fire To The Third Barin pelastaa laulaja Gary Lightbodyn duettokumppanina vierailevan Martha Wainwrightin suorastaan raateleva ääni ja The Finish Line -kappaleen myötä levy laskee loppuun hartaasti tunnelmoiden.

Dundeen yliopistossa alulle pannun yhtyeen Final Straw -albumi (2004) myi valtavasti etenkin Britanniassa. Sen seuraaja ei varmastikaan nosta Snow Patrolia seuraavalle tasolle, kansainväliseen suursuosioon. Useat levyn kappaleet kuulostavat puurretuilta, niiden kankeat kertosäkeet kuin viivoittimella ja sekuntikellolla tehdyiltä. Ne ovat kaavamaisia ja aika tylsiä.

Myös edellisen albumin tuottanut Garret ”Jackknife” Lee lienee Snow Patrolille aikamoinen onnenpotku. Taitavasti käytetyt kuorot ja jousisovitukset tekevät musiikista edes pintapuolisesti kiinnostavaa, levystä enemmän kuin kaksi kuuntelua kestävän. Usein biisit on myös osattu katkaista jo neljännellä minuutilla eli ennen kuin ne käyvät jankkaamaan. Eikö sellaisista asioista päättäminen satu juuri tuottajan tontille?