SOUL TATTOO: Soul Tattoo

SOUL TATTOO
Soul Tattoo
Plastinka

Kitararockin ydinmehut puristuvat heti esiin, kun entisten Hearthill-operaattorien nykynäkemykset avautuvat sähäkän Pirates-sahauksen tyyliin. Singleksikin siivuttu rytinäpala Scarecrow Jimmy kätkee sisäänsä oudompia väliosia ja soitinkaikuja, jotka muuntautuvat albumin mittaan hallitsevammiksi taustoiksi tai mutatoituvat muiksi omaperäisiksi rock-sävytyksiksi. Sydänmäen karhea ääni ja ohuen raudan viiltävää värinää kaikuvat kitarat luovat Soul Tattoon yhtenäisen musiikillisen selkärangan.

Mesmeroivan däng däng -soinnutuksen sekaan karkaavat psykedeliset soinnit, kouraisevat sydämentahdistukset sekä uudemman katurockin hakkaavat kompit. Niillä on hätkähdyttävän tarkkaan laskettu tehonsa esimerkiksi Our Little Dollhousen tyynnyttelevän huuliharpputeeman kärjistyessä säkeistöjen päätteeksi sähköisen raivoisiin mustasukkaisuuden purkauksiin. Kyseisen parisuhteen nukketalossa ei liene ehjiä ikkunoita tai astiastoja.

Dynaamisten rokkibiisien sarjaan kätkeytyvät aavemaisen hauraat slovarit, The Ghosts Ff Love, Blindfolded ja Someone Like You, joiden soundit tihkuvat nekin unenomaista ja epätavallisen tehokkaasti värjyvää tunnetta. Yhtyeen sieluun ja vaistoon nakutettu rock-taju on tuottanut albumin, joka uhkuu näkemystä muusikoiden hallussa olevan pakan sekoittamisesta ja valttien asiallisesta jaosta.