SPAIN: The Soul Of Spain

SPAIN
The Soul Of Spain
Glitterhouse

Arvostelijoille sattuu toisinaan vakavia työtapaturmia. The Soul Of Spainin kohdalla vahinko liippasi läheltä. Ehdin jo arkistoida levyn mielessäni mappiin, johon periaatteessa mukava mutta käytännössä tarpeeton americana unohdetaan, kun suunnattoman kaunis laulu nimeltä Sevenfold tarttui korvaan ulkomaisen musiikkilehden oheislevyltä.

Spainia johtaa 1968 syntynyt Josh Haden, basisti jo toisessa polvessa. Isä Charlie on taiteillut 1960-luvulta lähtien menestyksellisesti pystybasson varressa. Kielten määrä periytyi isältä pojalle, mutta musiikki vaihtui jazzista tunnelmalliseen rockiin, jonka soinnut hoitavat sielua ja ruumista. Jos Cowboy Junkies ja Lambchop aiheuttavat mielihyvän väreitä, kannattaa varmasti antaa Spainille mahdollisuus.

Kurt Wagnerin ryhmän tavoin myös Josh Hadenin kvartetti inspiroituu toisinaan rakentelemaan uhkaavia äänivalleja. Nämä harvinaiset rokkauksen hetket rikkovat levyllä vallitsevan nöyryyden tunnelman. Muuten kitaristi Daniel Brummel, kosketinsoittaja Randy Kirk ja rumpali Matt Mayhall soittavat kuin täydellisen taitavat ja kutsumukselleen omistautuneet studiomuusikot, joiden ei tarvitse todistaa kenellekään mitään. Laulujen pelkistetyt sanoitukset käsittelevät uskoa ja menetettyä rakkautta.