SPEEDTRAP: Straight Shooter

SPEEDTRAP
Straight Shooter
Svart

Speedtrapin mielestä nykymetalli on täyttä paskaa. Asian auttamiseksi yhtye pyhittää oman musiikkinsa yli kolmenkymmenen vuoden takaisten juttujen tributoinnille. Mutta ei siinä mitään.

Hipsteripisteiden pikkuhiljaa vähetessä pelkkä hyvä meininki ja tyylipuhdas kuvakieli eivät riitä. Asia on Speedtrapin tiedossa ja kakkoslevystä on hioutunut ytimekäs kahdeksan biisin kokonaisuus. Bändi kumartaa Motörheadille sekä speed metalin ja NWOBHM:n tuntemattomammille suuruuksille mukavasti kantavalla materiaalilla.

Puolet Straight Shooterin kappaleista miellyttää nopean toiminnan periaatteella. Mukana on myös pari autoiluhenkisempää biisiä ja merirosvometalliksi puskevaa stygeä. Viimeksi mainitut käyvät mittavuudessaan aavistuksen verran tylsiksi. Albumin aatelia puolestaan ovat supervauhdikas päätösraita Savage The Prey ja rockaavampi Running Rampant.

Ranger siisti soundiaan tämänvuotiselle Where Evil Dwells -levylleen, mutta Speedtrapilla on edelleen vauhtiräät poskella. Yhtyeen seuraavalla albumillakaan tuskin suuria muutoksia kuullaan. Vanhan liiton musiikille on aina kysyntää ja sitä tarjotessaan Speedtrap osaa asiansa.