STALINGRAD COWGIRLS: Kiss Your Heart Goodbye

STALINGRAD COWGIRLS
Kiss Your Heart Goodbye
Warner Music

Syyllisiä haettaessa peiliin saa katsoa yksi jos toinenkin. Stalingrad Cowgirls ei ollut valmis debyyttialbumin tekoon vuonna 2007. Sen näki bändin hatarasta livekunnosta sekä pikaisesti markkinoille tuotetusta Somewhere HIgh -esikoisesta. Kolmessa vuodessa oppirahoja on ehditty pulittaa ja rockelämää sisäistetty teoriassa ja käytännössä, mutta valitettavasti Kiss Your Heart Goodbye ei sekään vakuuta.

Kun debyytillä välittyi tunne levy-yhtiön setien masinoimasta tuotteesta, jolla oli rockuskottava pohja, mutta jota kykeni muuttamaan haluttuun suuntaan, kipinöi kakkospitkäsoitolla astetta valmiimpi ja omaehtoisempi bändi. Yhdessä jos toisessakin kappaleessa kirosanat sinkoilevat ja rivien välistä voi lukea, että rock’n’rollin soittamiseen liittyy myös pahaa karmaa.

Ongelmat on silti yhä helppo poimia: mitä Stalingrad Cowgirls haluaa itsestään tuoda esille? Jos ei agendaa tarvitse ihan aanelosella liittää mukaan, jonkinlainen linjaus, sanomisen tarve tai edes asenne olisi hyvä välittyä. Viimeisin näistä onkin ainoa, josta uudella levyllä kuulee edes viitteitä.

Biiseistä ei pomppaa yksikään esille joukosta erottuvana voimanosoituksena. Osa vastuuta vierii myös tekniselle jaostolle, sillä simppeliä triosoittoa ei kliinillä albumilla tue mikään. Aivan liian usein bändi putoaa suvantokohdissa tyhjän päälle.