STALINGRAD COWGIRLS: Somewhere High

STALINGRAD COWGIRLS
Somewhere High
Warner

Kun ikää on 16–18 vuotta, kotipaikka Itä-Lappi ja laji punkin suuntaan flirttaileva hardrock, eivät kertoimet onnistumisen puolesta ole kovin korkealla. Sallasta ponkaiseva Stalingrad Cowgirls kuitenkin onnistuu tässä mahdottomalta tuntuvassa reseptissä varsin kelvollisesti.

Tyttöjen simppeli ja hyväntuulinen kaahaus ei kuvia kumartele, sillä kaikessa tekemisessä paistaa aito into ja oikeanlainen nuoruuden röyhkeys. Toki aivan kaikkea Ennin (kitara, laulu), Hennan (basso) ja Riinan (rummut) energiaa ei Somewhere High -levylle ole saatu purkitettua, joten uskonkin bändin olevan parhaimmillaan elävän yleisön edessä nautittuna.

Nuoruudella on valitettavasti myös kääntöpuolensa. Pintapuolisesta sujuvuudestaan huolimatta Stalingrad Cowgirls on bändinä vielä raakile, eikä sille olisi tehnyt pahaa kypsytellä ensijulkaisuaan pidempään. Potentiaalisena – ja jopa realistisena uhkakuvana – on se, että tytöt ovat parinkympin rajapyykin täyttäessään käyttäneet jo parhaat paukkunsa. Kuka vielä esimerkiksi muistaa, mitä tapahtui mainiolle Grumps-yhtyeelle?

Jos yhtyeen polte musiikin tekemiseen pysyy nykyisellä tasolla, voi Stalingrad Cowgirlsista kasvaa varteenotettava kilpailija Sahara Hotnightsille ja The Donnasille. Ja silloin eivät enää Suomen rajat riitä.