THE STANCE BROTHERS: Kind Soul

THE STANCE BROTHERS
Kind Soul
Ricky-Tick

Teppo Mäkynen muistetaan parhaiten Five Corners Quitentin ja Teddy Rok Sevenin ässärumpalina ja ainutlaatuisena välispiikkaajana. Salaperäinen Teddy Rok Introduces The Stance Brothers on puolestaan hänen tuottajapersoonansa uusin eklektinen harjoitus. Stancen veljeksien Isiahin (vibrafoni) ja Dwaynen (basso) sekä rumpaliserkku Byron Breaksin muodostama trio lienee alkuperäisen Five Corners Quintetin tapainen mielikuvitusyhtye.

Kekseliäs konsepti kertoo Mäkysen hillittömästä energiasta ja antautumisesta asialleen. Siitä täydet pisteet, mutta pääasia lienee kuitenkin musiikki, eivät sen tekijät tai tekotapa. Levy-yhtiön tiedotteessa luvataan rosoista rytmiä, rutkasti soulia ja paljon muutakin hyvää. Eihän tästä rytmiä puutu ja toki soul, funk ja jazz ovat tyylilajeina läsnä, mutta rosot ja rutkuus jäävät palapelissä vielä  fiktiivisemmälle asteelle kuin muusikkojen nimimerkit.

Kind Soul on kuin muodikas baari. Ruoka-annokset on nimetty nokkelasti, mutta ei niillä nälkä lähde. Ja kivat tapetit. Vai oliko se musiikkia?