STARGAZERY: Stars Aligned

STARGAZERY
Stars Aligned
Pure Legend

Vanhan liiton hevimetalli alkaa näinä aikoina olla harvinaisempaa herkkua. Rajat tyylisuuntien välillä ovat myös häilyvät, ja tuskinpa kukaan panisi pahakseen, vaikka Stargazerya kutsuisi perinteitä kunnioittavaksi voimametalliksi. Stargazerysta kuulee helposti, että Yngwie Malmsteenia on diggailtu koko rahan edestä, eivätkä muutkaan 80-luvulla vaikuttaneet hevibändit ole outoja.

Niin perinteiseltä kuin Stargazery kuulostaakin, se on silti vahvasti oman tiensä kulkija. Säveltäjä Pete Ahonen kykenee bändin avustuksella yhdistämään biiseihinsä esikuvien jättämien jälkien olennaiset piirteet linjakkaiksi ja hyvällä maulla rakennetuiksi hevibiiseiksi. Melodiat ovat Stargazeryn keskeinen ja oikeastaan aika ehdotonkin voimavara, jotka koukuttavat, mutta eivät varasta huomiota kokonaan sävellysten muilta osilta.

Kokonaisuutena Stars Aligned on varsin keskitempoinen, eikä bändi ole ylipäätäänkään lähtenyt pahemmin törmäilemään tyylilajinsa laitoihin. Mutta sen ei tarvitse, sillä kappaleissa riittää voimaa ilman turhaa rimpuiluakin. Stargazeryn uusin on perin vaivattoman oloinen ja luonnollisen kuuloinen levy, jossa palaset ovat loksahtaneet napakasti omille paikoilleen.