STIG DOGG: Stig Dogg

STIG DOGG
Stig Dogg
Numbers

Punavuoren R. Kellylle kävi niin kuin monelle tuoreen idean keksineelle artistille. Esiintuloon on ladattu parhaat ideat, joita ei enää riitä albumille kylvettäväksi. DJPP:n Tuottajalevyllä olleet Aineita ja Häsleri ovat yhä Stig Doggia terävimmillään. Ensinmainittu oli usvainen päihdetilitys ja esikoisalbumille aiheellisesti mukaan otettu Häsleri parasta hiphop-parodiaa menemättä vitsin vesittäviin liiallisuuksiin.

Limaisena r’n’b-artistina albumillaan esiintyvä Koiramies on itsekeskeisyydessään mainio heppu. Naulan kantaan Stigin riimi-iskuri osuu silloin, kun pokka pitää levottomimmat jutut. ”Mä tulin sun uniin/ja sä tulit mun muniin” -tyylinen riimittely jaksaa aivottomuudessaan huvittaa pelottavan pitkään.

Mauttoman rap-jätkiksen prototyypiksi naamioituneen sankarin bilettely- ja pokausjutut vielä menettelevät, mutta arkirealismin puolelle mentäessä kapsahdetaan kipeästi. Lottovoiton odottelusta ja talven keleistä motkottaminen ei vain ole kovin kiinnostavaa.

Jo klassikkostatuksen saavuttaneen Häslerin lisäksi lähes kokonaan Stigin itsensä tuottaman levyn parasta antia on Rakkauden Bermudan kolmiosta laadittu, pelimiehen arkipäivää esittelevä video.