STONE: Get Stoned, Stay Stoned (dvd)

STONE
Get Stoned, Stay Stoned (dvd)
Megamania

Suomalaisen speedmetallin suurvisiireistä on puhuttu nuorempien pitkätukkien ja reisitaskuhousujen porukassa niin pitkään niin ylistävään sävyyn, että tämänkaltaiselle dvd:lle olikin jo tilausta. Aikamatka 1980-luvun lopulle käsittää otteita TV2:n ohjelmista, kotivideopätkiä ja jopa keikkatallenteen Eestin puolelta.

Musa puhuu puolestaan. Stone oli hyvässä ja pahassa kuin suoraan Bay Arealta. Ja kyllähän vaikka Get Stoned toimii: melkein samalla riffillähän Metallica tarjoili kolme vuotta myöhemmin Enter Sandmanin.

Mahdollisuuksien hukkaan heittely alkaa Janne Joutsenniemen ja Roope Latvalan haastattelusta. Hehettelyn ja Stonen viennin osaltaan kaataneen huonon kielitaidon ikävästi mieleen tuovan surkean enkkutekstityksen tahdittama löysä istunto ei ole sen enempää historian kertausta kuin journalismiakaan.

Get Stoned, Stay Stonedista tulee sama olo kuin Timo Koivusalon Sibeliuksesta. Puutteiden lisäksi ottaa päähän tieto siitä, ettei aiheeseen tartu kukaan osaava tekijä vuosikausiin. Jos koskaan.