THE SWELL SEASON: Strict Joy

THE SWELL SEASON
Strict Joy
Anti-

The Swell Season -duon eli irlantilaisen Glen Hansardin ja klassisen musiikkikoulutuksen saaneen tsekittären Markéta Irglován toistaiseksi suurin meriitti on tähdittämänsä Once-elokuva ja sen tunnussävelmälle langennut Oscar-palkinto. Oncen ja Falling Slowly -biisin menestyksen myötä kaksikon levytysura on saanut poikkeuksellisen hyvää potkua.

Hansardin ja Irglován toinen varsinainen albumi on jälleen yksi korvia hellivä todiste siitä, kuinka herkkyydestä on viime aikoina tullut rockin uusi rajuus. Levyn folk-, pop- ja jopa lievät soulvaikutteet kietoutuvat lempeän ystävälliseksi kokonaisuudeksi. Yleisvaikutelmaa eivät pysty rikkomaan edes laulujen paikoin surulliset tekstit.

Low Risingin soul, Fantasy Manin folk ja Paper Cupin pehmeä sähköpiano ja akustinen kitara pitävät esimerkillään albumin pienenä ja kauniina. I Have Loved You Wrongin kruununa soi Markéta Irglován maagisen tenhoava laulu. Tietoisen pienimuotoisen levyn tasaisuudelta jää kuitenkin kaipaamaan edes jokusta piristävää hetkeä.