TEGAN & SARA: The Con

TEGAN & SARA
The Con
Vapor

Identtiset kanadalaiskaksoset Tegan ja Sara Quin julkaisevat lähes lapsekkaan nuorekkaista olemuksistaan ja tyttömäisistä äänistään huolimatta jo viidennen albuminsa. The Conin maestrona on ollut Death Cab For Cutie -kitaristi Christopher Walla ja yhtenä levyn muusikoista ex-Weezer ja omasta The Rentals -yhtyeestään tuttu basisti Matt Sharp.

Osittain Sara Quinin komerossa ja sisarensa kotona äänitetty The Con on kotikutoista elektroakustista folkpoppia aidolla ja alkuperäisellä punk-asenteella kruunattuna. Tässä suhteessa sisarukset muistuttavat niinikään Kanadasta tulevaa The New Pornographersia, jonka jäsenten kanssa Quinit ovat aiemmin tehneet yhteistyötä.

Tegan ja Sara Quin noudattavat lauluissaan lyhyestä-biisi-kaunis -periaatetta. Asiat sanotaan turhia märehtimättä niin kuin ne nähdään ja koetaan. The Con on viehättävä, rohkea ja tinkimättömän persoonallinen albumi, jonka kappaleita ei ole niistetty hengettömiksi liiallisella hiomisella. Teganin ja Saran esiintymisestä välittyvä särmikkyys ja myös lievä outous on ikuistettu sellaisenaan.