TEGAN & SARA: If It Was You

TEGAN & SARA
If It Was You
Sanctuary

Parikymppinen sisaruspari Tegan & Sara Quin on kasvattanut parin vuoden ajan kulttimainetta Pohjois-Amerikassa omintakeisella musiikillaan ja keikkailemalla muun muassa Neil Youngin ja Ryan Adamsin lämmittelijöinä. If It Was You on jo duon kolmas pitkäsoitto ja varsin riemukas tapaus. Biiseissä ja niiden toteutuksessa on vaikutteita muun muassa klassisista pop-hiteistä, kuten mainio Monday Monday Monday. Vaikutteet eivät jää poppiin, vaan tyttöjen musiikissa kuulee kaikuja niin punkista, rockista ja City Girl -kappaleessa jopa reggaesta.

Tegan & Sara eivät ole mitään hunajakurkkuja, vaan heidän laulunsa ja laulujensa viehätys piilee rempseän tyttömäisyyden ja pidättelemättömän naisenergian välimaastossa. Mimmien ulosanti muistuttaa välillä sellaisista persoonallisuuksista kuin Cyndi Lauper tai Patti Smith, mutta ovat mainittujen daamien henget sitten tietoisesti mukana Teganin & Saran keitoksessa tei eivät, siskosten soppa on yhtä kaikki maustettu herkullisesti. Tytöt ovat selvästi itselleen tärkeän jutun parissa, tosissaan jos eivät ehkä aina kovin vakavissaan.

Kun siskoille rohkenee kallistaa molemmat korvansa, huomaa kuinka tarttuvaa ja vastustamatonta heidän musiikkinsa on. Ja vaikka tunnelmat vaihtelevat räyhähenkisyydestä nätteihin falsetteihin ja melodioihin, tusinasta kolmeminuuttisesta palasta koostuva levy muodostaa myös hienon kokonaisuuden.