TERRORIZER: Darker Days Ahead

TERRORIZER
Darker Days Ahead
Century Media

Arvioin aikoinaan amerikkalaisen Terrorizerin marraskuussa 1989 ilmestyneen debyyttialbumin World Downfallin viiden tähden arvoiseksi. Ja kuten historia on soittanut, koetaan albumi nykyään yhdeksi death metalin ja grind coren kulmakiveksi. Aika hyvin äänitteeltä, joka tallennettiin ja miksattiin tarinan mukaan kahdeksassa tunnissa.

Pitkä aika levytysten välillä selittynee kitaristi Jesse Pintadon kiireillä Napalm Deathissa ja rumpali Pete Sandovalin töillä Morbid Angelin riveissä. Muuten Darker Days Aheadin kokoonpano koostuu uusista jäsenistä, eli vokalisti Anthony Rezhawkista ja basisti Tony Normanista.

Esikoisalbumi on edelleen tuore ja erinomaisilla soundeilla varustettu teos. Samaa ei voi sanoa sen seuraajasta, joka häviää World Downfallille joka osa-alueella. Soundit ovat tunkkaiset ja ponnettomat, rummut ylitrigatut, sävellykset kasvotonta keskitasoa eikä Rezhawkilla ole Oscar Garcian särmää äänessään.

Darker Days Ahead ei ole huono levy, mutta kärsii väistämättä vertailussa klassiseen debyyttiin. Jos et siis ole kuullut Terrorizeria, jätä tämä levy hyllyyn ja sijoita rahasi World Downfalliin. Kolmatta levyä Terrorizerilta on turha odottaa, sillä tätä kirjoittaessa saapui suru-uutinen Pintadon menehtymisestä hollantilaisessa sairaalassa.