TERRORIZER: Hordes Of Zombies

TERRORIZER
Hordes Of Zombies
Season Of Mist

Mietin pitkään, pitäisikö tähän levyyn koskea ja voiko Terrorizeria olla ilman Jesse Pintadoa, joka menehtyi heti paluulevy Darker Days Aheadin ilmestymisen jälkeen vuonna 2006. En osannut asetella ajatuksiani Terrorizerin paluusta edes tuolloin, sillä huikea grind-klassikko World Downfall oli seissyt siihen saakka yksinvaltiaana, vuodesta 1989. Miten ihmeessä nyt?

Morbid Angel -miesten Pete Sandovalin ja David Vincentin läsnäolo helpottaa, hehän olivat mukana alussakin. Darker Daysilla laulanut Anthony Rezhawk jatkaa ja Pintadon paikalla on laulajan Resistant Culture -bändikaveri Katina Culture. Sekin helpottaa, että grind lähtee yllättävän nohevasti.

Toki Hordes Of Zombies on World Downfallia deathimpi, paksumpisoundinen ja lähempänä nykypäivän aggressiivisen musiikin standardeja. Siltä uupuu Downfallin räyhäävämpi punk-henki, huojunta, äkkipikaisuus ja ennen kaikkea notkeus. Eikä se ole, eikä siitä ikinä tule, World Downfallin kaltaista metalliklassikkoa. Nuoremmille kuulijoille tällä ei liene niin paljon merkitystä, mutta lp-ajan jäärien on ehkä vaikea päästä vertauksista yli.

Mutta uudelleen: grind lähtee hyvin, liukuhihna-deathillä ei pilatakaan albumia. Kireitä riffejä, polveilevia ja räjähtäviä biisejä. Jokainen päättäköön itse, onko tämä Terrorizer vai sen haamu.