THE FRATELLIS: Eyes Wide, Tongue Tied

THE FRATELLIS
Eyes Wide, Tongue Tied
Cooking Vinyl

Sen jälkeen kun hallitseva NHL-mestari Chigaco Blackhawks otti muutama vuosi sitten The Fratellisin Chelsea Dagger -biisin maalilaulukseen, ei yhtyeen ole juurikaan tarvinnut murehtia toimeentulostaan. Kappaleesta onkin muodostunut osa urheilutapahtumien musiikkibulkkia, aivan samaan tapaan kuin The White Stripesin Seven Nation Armysta.

The Fratellisin uran voi jakaa karkeasti kahteen jaksoon. Alkuvuodet bändi ratsasti menestysdebyytti Costello Musicin (2006) aiheuttaman hypen harjalla, mutta kakkoslevy Here We Stand (2008) floppasi jo melko pahoin. Tämän jälkeen yhtye piti kolmen vuoden tuumaustauon ja Eyes Wide, Tongue Tied on paluun jälkeen toinen pitkäsoitto. On selvä, että ilman useamman vuoden taukoa ei The Fratellis olisi ainakaan nykyisessä muodossaan olemassa. Nyt, kun yhtyeeltä ei varsinaisesti odoteta paljoakaan, paistaa sen otteista ennen muuta rentous ja vilpittömyys.

The Fratellis on aina osannut kirjoittaa iskeviä kappaleita. Uuden levyn ilmiselvin täky on avausbiisi Me And The Devil, joka tiivistää hienosti yhtyeen nykylinjan. Aivan loppuun asti Eyes Wide, Tongue Tiedin lento ei kanna, mutta kyllä tästä taas useamman sinkun irrottaa.