THYRANE: Hypnotic

THYRANE
Hypnotic
Naula

Thyranen kaksi edellistä levyä ovat olleet hyviä lupauksia. Ei ole väärin, jos väittää yhtyeen päässeen levyttämään pikkuisen liian aikaisin, mutta toisaalta kuitenkin kreivin aikaan. Muussa tapauksessa bändi olisi saattanut kyllästyä, ja silloin kehityskelpoinen yhtye olisi jäänyt unholaan.

Tällä kolmannella levyllään Thyrane alkaa lunastaa niitä siihen asetettuja odotuksia. Bändin linja on selkeytynyt ja sovitusten ylitsevuotavaan runsauteen kohdistuneesta kritiikistä yhtye on ottanut vaarin. Tänään Thyrane on jo varsin tiukka ja kurinalainen. Kappaleet ovat hyvin pelkistettyjä. Bändi luottaa musertaviin riffeihinsä ja rönsyjen karsimisen ansiosta musiikissa on aivan uudenlaista syvyysvaikutelmaa. Koskettimien ja kitaran äärilaidoilta kumpuava vuoropuhelu luo hienoja jännitteitä, ja rytmiryhmän kellon tarkka työskentely muodostaa huikean koossapitävän voiman. Ei ole väärin mennä väittämään, että Thyranessa on jotakin samaa kuin Kovenantissa. Thyranen teknistyneempi äänimaisema ja kappaleiden jollakin tapaa hermostunut tunnelma rakentavat tyylikkäällä tavalla turmeltuneen tunnelman.

Kieltämättä jossakin vaiheessa mieleen hiipii ajatus siitä, miten pitkään kappaleet jaksavat kantaa tunnelmaa? Onko Thyrane riisunut sovituksiaan jo liikaa? Siitä ei ole kuitenkaan pelkoa. Thyrane osaa puristaa yksinkertaisistakin ideoistaan maukkaan mehun.