TIM HECKER: Love Streams

TIM HECKER
Love Streams
4AD

Kokeelliseen elektroniseen musiikkiin erikoistunut Tim Hecker debytoi isommalla, The Nationaliakin julkaisevalla 4AD-levy-yhtiöllä uuden Love Streams -albumin myötä. Hecker on aiemmin julkaissut levyjään esimerkiksi kokeelliseen musiikkiin erikoistuneen Krankyn kautta. Heckerin kaltaiset artistit ovat 2000-luvulla saaneet tyytyä pieniin levy-yhtiöihin, omakustanteisiin ja kulttimaineeseen, joten Love Streams on mielenkiintoinen viesti.

Heckerin meditatiivinen elektro on parhaimmillaan kuun möllöttäessä kirkkaana taivaalla; tanssittavaksi klubimusiikiksi Love Streams ei taivu mitenkään, mutta materiaali voisi löytää kotinsa esimerkiksi Ääniwallin peränurkasta tai nykytanssiesityksessä. Heckerin musiikki on hyvin fragmentaarista – hän tekee abstrakteja looppeja ja manipulaatioita hyödyntäen eri instrumentteja sekä kenttääänityksiä. Elektroniseksi musiikiksi Heckerin soundi on särökitaroineen miellyttävän orgaanista ja improvisaatio lisää kappaleiden intensiteettiä.

Nimensä mukaisesti Love Streams virtaa eteenpäin intohimoisella vauhdilla. Sitä voi kuunnella sekä keskittyneesti tarkastellen kuinka mikäkin ääni on luotu, tai yksinkertaisesti nojata vain taaksepäin ja antaa Heckerin maailman viedä mennessään.