TULENKANTAJAT: Tulenkantajat

TULENKANTAJAT
Tulenkantajat
Poko

"Tulenkantajat on se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, mutta josta tulee kulmakivi." Tulenkantajat on myös yhtye. Pääpiirteiltään sillä ei näytä olevaan mitään tekemistä radikaalin kirjailijapiirin kanssa, mutta yhteinen tekijä on ilmeinen: Tulenkantajat on yhtye, jota joko rakastetaan tai vihataan, aivan kuten Tulenkantajia seitsemän vuosikymmentä sitten. Yhtyettä valintasi tuskin kiinnostaa, he kun tuntuvat tietävän arvonsa.
En lainkaan ihmettele, jos bändin musisointi särähtää korvaasi, Tulenkantajien housut kun eivät ole "tarpeeksi suuret Suomen suuriin hip hop -piireihin". Kaiken lisäksi ryhmä on Rovaniemeltä ja antaa sen kuulua.
Vaikka bändin kokoonpano (2 MC:tä, turntablisti, perkussionisti, basisti, kitaristi ja kosketinsoittaja) ja funk eivät olekaan hip hopissa vallankumouksellisia rakennuskiviä, niiden tehtävä on rinnastettavissa kulmakivien rooliin. Hip hop on edelleen afro-amerikkalaista musiikkia ja hip hop on pohjimmiltaan hyvinkin orgaanista, käsityöläisestetiikkaa arvostavaa musiikkia. Tulenkantajat kokoavat musiikkinsa perinteisistä elementeistä mutta paikallisesti, mikä vie yhtyeen suoraan asian ytimeen. Musiikki ei ole välinearvon osassa koskaan parhaimmillaan tai viihdyttävimmillään. Tulenkantajilta olisi silti perusteltua vaatia enemmän sisältöä ja oivalluskykyä musiikkiinsa, mutta toisaalta letkeä yhdiste tuskin ainakaan paranisi entisestään itsetarkoituksellisesta paatoksesta. Nuoret herrat tarjoavat tietonsa vaivihkaa arkipäiväisessä kehyksessä parhaiden legendojen tapaan: "Tää Tulenkantaja päätti teille tarinan kertoa…"