TV OFF: The Writing On The Wall

TV OFF
The Writing On The Wall
Eels in My Pants

TV Offin runsaan kahden vuoden takainen debyyttilevy Music Machine osoittautui pettymykseksi: sukkelasti unholaan painunutta levyä täplitti oman näkemyksen puuttuminen, joka manifestoitui yleisenä valjuutena ja keskinkertaisuutena. Markku Mäkelän ja Sara Marjoniemen muodostaman TV Offin elektroninen pop tavoitteli ajanmukaisuutta mutta oli iskukuumentamattoman maidon tavoin tuomittu happanemaan ja paakkuuntumaan nopeasti.

Onkin ilo huomata, että kakkoslevy The Writing On The Wall on selvästi edeltäjäänsä hallitumpi kokonaisuus.  The Writing On The Wallista rakentuu teos, joka pitäytyy vahvuuksissaan – hyvin tuotetussa elektronisessa popissa, jonka nyansseissa riittää sulateltavaa useammalle kuuntelukerralle. Albumin kappaleissa kohtaa kaksi maailmaa: viehtymys uuden brittiläisen tanssimusiikin niukkaan rytmiikkaan kuultaa läpi, mutta toisaalta levyllä elää vahvana euforisemman konemusiikin huikentelevaisempi henki.

Mitään mullistavaa ei The Writing On The Wall kuitenkaan tee. Kappalemateriaalia riivaa epätasaisuus, ja silloin tällöin on TV Off painua syöksykierteeseen, joka johtaa turruttavaan mitäänsanomattomuuteen. Enimmäkseen suuntaa on kuitenkin oikea.

 

Soundi tavoitti Markku Mäkelän vastaamaan muutamaan kysymykseen uudesta albumista.

Miten vertaisit The Writing On The Wall -albumia Music Machine -debyyttiin?

– Suurin ero on varmasti siinä, että näiden kahden vuoden aikana soundimaailma on muuttunut aika paljon. Se on syventynyt, ja musiikista on tullut hieman tummasävyisempää.

Mistä tämä soundin muutos johtuu?

– Kyse on ihan vain siitä, mihin suuntaan soundi on näiden vuosien aikana kehittynyt. Ei me varmaan koskaan tulla tekemään kahta samanlaista levyä, mutta emme toisaalta mieti niinkään, että tehdäänpä nyt soundeiltaan tummempi levy. Kyse on ollut ihan luonnollisesta muutoksesta.

Minkälaista musiikkia kuuntelitte levynteon aikana?

– Aika paljon ysärimusiikkia ja esimerkiksi Depeche Modea. Lisäksi kuuntelin aika paljon uutta brittiläistä tanssimusiikkia. Silloin tällöin nämä UK Garage -vaikutteet ovatkin varmasti aika selviä.

Mitä kuuluu TV Offin syksyyn?

– Ainakin keikkailua. Meillä on tällä kertaa keikoilla viisihenkinen livebändi. Se on todella hauskaa!

– Olemme soittaneet yhdessä seitsemän keikkaa ja treenanneet aktiivisesti muutaman kuukauden ajan. Idea lähti ihan vain ajatuksesta, että mitä jos voisimmekin esiintyä livebändin kanssa. 

Teksti: TIMO HARJUNIEMI