TWILIGHT GUARDIAN: Ghost Reborn

TWILIGHT GUARDIAN
Ghost Reborn
Spinefarm

Kun Ghost Rebornin avausraita Glass­chains käynnistyy, tulee heti mieleen, että Tarotiako Salon pojat ovat alkaneet kopsata. No, onneksi asia ei ole ihan niin, mutta kertoo kuitenkin siitä, että jonkinasteinen etsikkoaika jatkuu edelleen.

Twilight Guardians on jäntevä ja notkea bändi, siitä ei pääse mihinkään. Kehitystäkin on tapahtunut, mutta se on edennyt hyvin pienin askelin. Bändin vahvuutena on jälleen tapa käsitellä melodioita ja sovittaa kappaleitaan. Sovituksia ei uskalla ihan neronleimauksiksi kutsua, mutta yhtye haistaa paikat, joissa pientenkin koristeiden vaikutus kohoaa korkealle.

Uusien biisien kohdalla bändi tosin ottaa takapakkia, sillä bändin omaleimaisuus hämärtyy tyylisuunnan vallitsevien trendien alle, jos kohta sävellysten joukosta ei täysin epäkuranttia materiaalia löydy. Toisaalta uudella levyllä jäsenten yksilölliset taidot korostuvat, mutta silti kokonaisuus vaikuttaa hieman löysältä.

Ghost Reborn on heikoimmillaankin kelpo metallilevy, mutta muutamat helmet osoittavat, että sympaattisen yhtyeen levyt kannattaa säilyttää käden ulottuvilla. Levyn päättävä Out Of Our Hands tarjoi­lee sen verran huikeata fiilistelyä, että ainakin siihen tulee palanneeksi useamminkin.