Tyylikkäästi isoa ja dramaattista! Septicflesh taitaa sinfonisen äärimetallin

Septicflesh
Codex Omega
Season Of Mist

Kreikkalainen äärimetallin pioneeri Septicflesh saa kympin täyteen tällä syyskesän upeimmalla death metal -levyllä, joka venyttää niin genrensä kuin yleisemminkin metallimusiikin ilmaisun rajoja. Death metal ei ole Septicfleshille kokoelma riffejä ja murinoita vaan pohjavire ja estetiikka, jonka päälle yhtye punoo monipolvista melodista verkkoaan, apunaan orkesteri ja kuoro sekä tinkimättömän tyylitajuinen sovitustaito. Näin musikaalista extreme metal -levyä en muista vastaan tulleen. Eikä tässä ole mitään humoristista tai ylilyövää – Septicflesh on tyylikkäästi isoa ja dramaattista!

Aloituskappale Dante’s Inferno (tietenkin) voisi olla sävelkieleltään elokuvamusiikin legendan Bernard Herrmannin kynästä, ja albumin mestarillisin raita Portrait taas groovaa äkkiväärästi ja naittaa täysin saumattomasti yhteen särökitaroita ja jousisektioita. Orkestraatiot eivät Septicfleshillä ole jälkikäteen lisätty mauste vaan orgaaninen osa äänimaisemaa, jota ilman biisit eivät yksinkertaisesti olisi valmiita.

Codex Omega on myös sikäli hassu levy, että huolimatta julmasta pohjavireestään, tulisista tempoistaan ja äärimusiikin keinovalikoimastaan sitä on vaivatonta kuunnella.